Брендування транспорту (автомобілів)

Наклейки на машину

Наклейки на машину це хороший спосіб вирізнятися в транспортному потоці. Недаремно автомобілі пожежників, швидкої медичної допомоги, міліції, інкасаторів вже понад століття використовують для цього наклейки на машину.

Використання

Наклейки на машину у Львові використовуються на приватному транспорті для придання йому індивідуального вигляду та стилю, захисту лакофарбового покриття від сколів та царапин, захисту від корозії та для маскування пошкоджених ділянок автомобіля.

В бізнесі наклейки на авто мають свій термін – брендування корпоративного транспорту. Важко знайти успішну фірму, яка для просування своїх товарів чи послуг на ринку, не використовує наклейки на машину для власного автопарку.

Оскільки в бізнесі всі звикли рахувати власні кошти, то такий вид реклами є дешевим у виготовленні та абсолютно безкоштовним в плані експонування, тому що витративши один раз кошти на виготовлення наклейки на машину в подальшому фірма не оплачує послуги за експонування реклами, як наприклад за рекламу на трамваї чи маршрутці. Брендований корпоративний транспорт є потужним рекламним інструментом, оскільки він забезпечує постійний рекламний фон для фірми на території де працюють дані автомобілі. Беручи до уваги, що дистрибуційні компанії володіють парком вантажних автомобілів від 10 і більше, а площі поверхонь даних автомобілів в розрахунку на одну машину сягають понад 20 м.кв., то наклейки на автомобіль виходять на перший план, як засіб розповсюдження реклами.

Матеріали та технології

Для виготовлення наклейки на машину у Львові використовуються різноманітні плівки. Виробниками таких плівок виступають Oracal, Ritrama,3M, Neschen. Плівки бувають білими для широкоформатного друку, прозорими для ламінації друку, кольоровими для виготовлення порізки (аплікації), фактурними – під карбон або дерево, дзеркальними, матовими чи глянцевими, світлоповертаючими, або прозорими з середини але повноколірними ззовні (one Way Vision), що використовуються для скляних поверхонь транспорту. В залежності від виробника та технології виготовлення плівок термін їх експлуатації становить від 1 до 10 років.

Якщо наклейки на авто мають бути повноколірними, то для їх виготовлення використовується широкоформатний друк сольвентними або екосольвентними фарбами, що забезпечить бездоганний вид наклейок протягом тривалого терміну. Для захисту таких наклейок використовується ламінація прозорою плівкою, що забезпечує захист від подряпин, стирання на мийках, плям від смоли та впливу ультрафіолетових променів.

Також для виготовлення наклейок на машину використовують аплікації з кольорових плівок. Файли для виготовлення аплікацій мають бути підготовлені у векторній графіці. Зображення вирізаються з кольорової плівки та виклеюються на машину пошарово, що дозволяє отримати багатоколірне зображення за допомогою одноколірних плівок. Наклейки на машину виготовлені таким способом є дешевшими та не потребують ламінації.

Розміри наклейок на машину легкову чи вантажівку, фургон, фуру чи тент можуть бути різноманітними. Зображення наклейки складається з частин шириною рівною ширині рулонів матеріалу та сегментовано наноситься на транспортний засіб формуючи цілісну картину.

Оскільки динамічний світ вимагає постійних змін то технологія яка використовується для виготовлення наклейок дозволяє проводити їх заміну. Якщо виникла така потреба то потрібно за допомогою будівельного фену розігріти таку наклейку до 40-50 градусів та зняти її з поверхні. Залишки клею знімаються за допомогою засобу для миття вікон та ганчірки. Для зняття клею з бортів фургонів чи фур використовують 646-тий розчинник.

Вартість

Ціновий діапазон є дуже широким і залежить від технології виготовлення наклейок. Ціна за м.кв починається з 50 грн, це аплікація в 1 колів, 100 грн. – це повноколірний заламінований друк і закінчуються найдорожчим німецьким карбоном за ціною 500 грн. Також ціна залежить від складності робочої поверхні транспортного засобу, мається на увазі різновиди поверхонь таких як тент, гофрована бляха, борти автомобілів з псевдовікнами, скло. Оскільки існує безліч матеріалів, технологій, автомобілів, та дизайнерських задумів, то і ціна повинна вираховуватися індивідуально для кожного окремого проекту.